Változnak a rendszámszabályok Magyarországon

rendszám
Vágólapra másolva!
A kormány felülvizsgálja a zöld rendszámok jelenlegi rendszerét. Változás jön az elektromos autók támogatásában is.
Vágólapra másolva!

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban tartott szerdán tájékoztatót.

Előzetesen sokan arra számítottak, hogy a minisztérium már most bejelenti az új autóvásárlás-támogatási rendszer részleteit, főleg annak fényében, hogy az előző támogatási program kerete a hét elején kifutott - írta a Portfolio.

Egyelőre sem pontos összeghatárt, sem konkrét konstrukciót nem árult el az államtitkár, azonban jelezte: az, hogy a szűkös forrásokból nagyértékű autókat támogat a kormány, az luxusnak mondható.

A kisebb és olcsóbb autók nagyobb támogatást kapnak" - jelentette ki az államtitkár.

- jelezte Kaderják Péter kérdésre válaszolva, ami azt jelenti, hogy felülvizsgálja a kormány a zöld rendszám feltételeit. "Ezen is dolgozunk jelenleg" - tette hozzá az államtitkár.

Mivel február 25-tel kifutott az előző e-autó támogatási program, és az új program még nem lépett életbe, ezért jelenleg nem lehet támogatással elektromos autót vásárolni Magyarországon.