Egy erzsébetvárosi utcában kiugróan magas a kerékbilincselések száma. A statisztikák árulkodóak.

A Vezessnek egy pórult járt autós jelezte, hogy látszólag érthetetlen okból kapott kerékbilincset a Dob utca 4. számmal szemben.

A büntetős cetli olvasásánál kiderült, hogy 'járdán parkolás' volt az ok. Mint kiderült, régen a ház alagsorában vendéglátó működött, és egykor volt egy tízméteres terasza. Emiatt 'kiszélesítették a járdát.' A padka körülbelül három centi magas, így este nem volt látható, és nem volt érezhető a manőverezés közben sem" - írta az egyik megbüntetett autós.

A Google autója is egy lebilincselt autót fotózott 2018-ban, amikor végiggurult a Dob utcánForrás: Google

A szemközti söröző pincére elmesélte, a sarkon kamerával figyelik, hogy ki áll oda, és már jönnek is a közteresek bilincselni 11 500 forintért. Aznap a miénk volt a tizedik lebilincselt autó."

Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság (ERI) adatai igazolják, hogy a Dob utcában kiugróan magas a bilincselések száma. "A nyilvántartási rendszer nem képes konkrét házszámra szűrni, ezért csak az egész utcára felhelyezett kerékbilincsekről tudok információt adni. 2018-ban 744, 2019-ben 1001 esetben történt kerékbilincs felhelyezése a Dob utcában" - válaszolta a Vezessnek az ERI vezetője.