Kezd magához térni a magyar használtautó-piac, rengetegen keresnek kocsit

autópiac
Kétévesig újszerűnek számít a használt autó, ezeket gyorsan el is kapkodják
Vágólapra másolva!
Áprilisban már voltak olyan napok a hazai használtautó-piacon, amikor több keresést regisztráltak, mint tavaly.
Vágólapra másolva!

A magyarországi újautó-piac egyelőre nyögi a járvány következményeit, sőt az import kapcsán is hasonló a tendencia látható: a januári 2,4 százalékos bővülést februárban 1,7, márciusban 12,3,

áprilisban pedig 42,5 százalékos csökkenés követte.

Április végéig így 13,7 százalékkal lassult az import.

A hazai használtautó-keresések kapcsán március 18. volt a mélypont, akkor a Használtautó.hu az előző évi keresési számok felét sem regisztrálta, míg március második felében is több alkalommal 30-40 százalékos visszaesést mutattak a keresési statisztikák.

Április első hete után azonban már „csupán" 10-20 százalékos hiány mutatkozott, de még

olyan nap is adódott (április 19. és 26., a húsvétot követő vasárnapok), amikor az előző évinél is jelentősebb, bőven egymillió feletti keresési számot regisztráltak.

Április egészére a Használtautó.hu-n 26 százalékkal mérséklődött érdeklődést regisztrált, ami jól mutatja: ha csökkenő mértékben is, de

használt autókra továbbra is van igény.

A hazai tulajdonosváltások alakulását ezzel szemben egyelőre csak március végéig láthatjuk: az első negyedév visszaesése mindössze 0,4 százalékos, ám mindez úgy jöhetett ki, hogy januárban 14,4, februárban pedig 10,5 százalékos bővülést láthattunk, majd márciusban jókora, 23,5 százalékos csökkenést, így a tulajdonosváltások terén is további visszaesés várható.