Nagyon jó hír jött a magyar használtautó-piacról

2020.06.03. 10:04

Májusban már lassú növekedésnek indult a használtautó-piac. Áprilishoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak.

Idén májusban a DataHouse adatai szerint 8907 import személyautó került hazai forgalomba, ami az előző hónaphoz képest ugyan 17 százalékos növekedést jelent, azonban a tavaly májusi adatokhoz képest 39 százalékos elmaradást mutat.

Eközben a hazai autópark másik utánpótlási forrását jelentő újautó-piacon 6472 autót adtak el, ami több mint 54 százalékos visszaesés a tavaly májusi 14 213 értékesített autóhoz képest.

A Jóautók.hu prognózisa szerint az autóvásárlások egy része a koronavírus okozta válság hatására időszakosan az új autóktól a használt autók felé rendeződik majd át.

A használtautó-behozatalban megindult lassú növekedés a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos visszavonásával, különösen a határon átlépő magánforgalom korlátozásának feloldásával jelentős új lendületet kaphat a következő hónapokban. Ezzel párhuzamosan a kereslet is intenzíven épül fel újra, amit az is jelez, hogy az internetes használtautó-keresések száma a március közepi 45 százalékos visszaesést követően május végére 15 százalékosra dolgozta le elmaradását a járvány előtti szinthez képest.