Nagyon meglepő, mit építettek a győri Audinál, és az is, hogy miből

2020.06.05. 13:39

Már nemcsak motorokat és autókat, hanem saját fejlesztésű kézfertőtlenítő automatákat is készítenek a győri audisok.

A gyakori kézfertőtlenítés fontos része a vírusmentes munkavégzésnek, ehhez azonban olyan nagyteljesítményű, érintésmentes készülékekre volt szükség, amelyeket kereskedelmi forgalomban nem lehet beszerezni.

Az Audi Hungaria munkatársai egy hét alatt fejlesztették ki az automatát, amely egyetlen feltöltéssel ötezer kézfertőtlenítésre alkalmas. Az egy méter magas készülék háza az Audi Hungariánál használatos standard fém szemetes, amely pont olyan méretekkel rendelkezik, amibe a szükséges alkatrészek beépíthetők.

Forrás: Audi

Két tartálya közül az egyik a fertőtlenítőszert tartalmazza, a másik pedig a felfogó tartály. A szerkezetet a kezet érzékelő szenzorok vezérlik, így automatikusan pumpálja a kézfertőtlenítőt.

A találmányt nagy részben termelőberendezések alkatrészeiből és a raktárból elérhető eszközökből alkották meg a motorgyár központi karbantartásának munkatársai. Eddig közel 140 darabot gyártottak, a kézfertőtlenítő automatát a győri vállalat találmányként szabadalmaztatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.