Megmutatták, hogyan fognak kinézni a következő évtized Opeljei

Opel Mokka
Vágólapra másolva!
A Mokka kapja meg először az új arcot, amely később a többi modellen is megjelenik majd.
Vágólapra másolva!
Forrás: Opel

Vizornak, azaz napellenzőnek hívja az Opel az új márkaarcot, amelyet Mark Adams dizájnigazgató és csapata alkotott meg, elsőként az új Mokka számára. Bukósisakhoz hasonlítja a gyári sajtóközlemény, ugyanis itt ugyanúgy egy panelbe illesztették a fényszórókat, a hűtőmaszkot és az emblémát, mint ahogy egy sisakrostély mögött látható a motoros arca.

A 2021-es Mokka lapul az álcázás alatt Forrás: Opel

Az eredeti koncepcióhoz (amely a GT X Experimental tanulmányautón mutatkozott be 2018-ben) az első generációs Manta adta az ihletet, igaz, ott még dupla kerek fényszóró volt a modul két szélén, nem pedig két szögletes LED fényszóró. Azonban a fényszóróknak itt is két lencséje van, ami az eredetire utal, valamint a teljes panel körüli keskeny krómcsík is megmaradt. Az egész egység egy hosszú ívet alkot úgy, hogy az Opel-embléma legyen legelőrébb, hogy a kiindulópontját jelentse a motorháztetőn végigfutó masszív középső élnek.

Forrás: Opel

A panel fekete része a belső égésű motorral hajtott modelleken hagyományos hűtőmaszk lesz, az elektromos autókon viszont csak a különböző szenzorokat, radarokat, és kamerákat fogják itt elhelyezni, amelyek a vezetéstámogató rendszerekhez szükségesek.

Az új Mokka, amelyen az új arc először lesz látható, 2021 első negyedévében érkezik meg a kereskedésekbe. Mivel a kis SUV műszakilag a Peugeot 2008-asra épül, ezért lesz belőle tisztán elektromos verzió is a benzinesek és dízelek mellett.