Az új Citroën C4 benzines, dízel és elektromos hajtással is választható lesz 2021-től.

Magas futómű, műanyag védőelemek, kupés far: a szegény ember BMW X4-eseForrás: Citroën

Bár a hivatalos világpremier csak június 30-án lesz, a Citroën úgy döntött, hogy nem vár tovább, és kiteszi a világhálóra az új C4 képeit. A gyár szerint a vásárlói igények miatt lett magas építésű, SUV-jellegű  az új kompakt, amely egyszerre váltja a kínálatban a 2018-ig gyártott C4-est és a még mindig gyártásban lévő, crossoveres stílusú C4 Cactust.

Ott van a töltőcsatlakozó, ahol a normál változaton a tanknyílásForrás: Citroën

Az új C4-hez felárért sem lesz összkerékhajtás, lesz viszont tisztán elektromos verzió  a hagyományos benzinesek és dízelek mellett. A zöld rendszámos ë-C4 valószínűleg a Peugeot e-2008 136 lóerős hajtásláncát kapja meg az 50 kWh-s akkumulátorral, amivel a hatótávolsága több mint 300 km lehet.

Lendületes, modern dizájn, a hátsó szélvédőt légterelő osztja kettéForrás: Citroën

Az új C4 is a Citroën Advanced Comfort program jegyében készült, vagyis a fejlesztésnél a kényelem elsőbbséget élvezett  minden más tulajdonsággal, de főleg a sportossággal szemben. Ezért kapott például a futómű progresszív hidraulikus ütközőelemeket, amelyek a nagy úthibákon sem ütnek fel, ezért kivételesen puhák és nagyok az ülések, és ezért jelenik meg egy első utast szolgáló világújdonság is benne, amelyről azonban csak a hónap végi világpremieren árulnak majd el többet.

Az új érintőképernyő nagyobb, mint a C4 Cactusban. Jó hír, hogy a klímavezérlés külön gombokat kapott, így már nem muszáj azt azon vezérelniForrás: Citroën

Az új C4 2021 elején érkezik majd meg a kereskedésekbe, várhatóan drágább lesz, mint a kisautó-technikára épített, egyszerű kivitelezésű C4 Cactus.  Az elektromos ë-C4 egy lesz a hat villanymotoros Citroën közül, ami a következő 12 hónapban érkezik. Ezek közé tartozik a C5 Aircross plug-in hibrid, az Ami mopedautó, és három kishaszonjármű/buszlimuzin is, beleértve a nemrég bejelentett ë-Spacetourert.