Megvan a büntetése az audisnak, aki az M0-son szorított le egy másik autóst

2020.06.23. 12:06

Közúti veszélyeztetés miatt nem jogerősen egy évre eltiltott a vezetéstől és pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság egy férfit, aki szupersportkocsijával megpróbált leszorítani az útról egy másik autóst.

A vádlott május 27-én az M0-s autóúton a Megyeri híd irányából az M3-as autópálya felé tartott Audi R8-asával, amikor a fóti elágazásnál utolérte az előtte szabályosan közlekedő járművet.

Többször felvillantotta a távolsági fényszóróját, hogy a sértettet gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra bírja. A másik autós azonban nem változtatott a sebességén, és nem tért át a mellette lévő forgalmi sávba sem, ezért a vádlott a Fót irányába kanyarodó forgalmi sávba váltott, elhaladt a sértett mellett, majd szabálytalanul megelőzve visszatért elé, és erősen fékezett. Az ütközés elkerüléséhez a másik autó vezetője is fékezésre kényszerült.

A vádlott ezután újra áttért a külső forgalmi sávba, autóját folyamatosan a sértett autója felé kormányozta, hogy a szalagkorlát felé szorítsa. A vádlott korábban azt mondta, szerinte ez egy mindennapi szituáció volt, és csak provokálásra reagált így."

A Dunakeszi Járásbíróság közúti veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek a vádlottat, 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta járművezetéstől. Az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.

KAPCSOLÓDÓ CIKK