Meglepő fordulat, a járvány után ezek a magyarok kedvenc használt autói

2020.06.25. 13:19

A statisztikák szerint leginkább a félmillió forintnál olcsóbb autók iránt élénkült meg az érdeklődés Magyarországon.

A kedvezőbb árkategóriájú használt autók iránti kereslet egyértelmű visszatérését mutatják a Használtautó.hu keresési statisztikái. Ezek alapján továbbra is úgy tűnik, hogy március 18. volt a hazai használtautó-piac mélypontja, ekkor az előző évi keresések felét sem indították el az oldalon.

A vásárlók áprilisban kezdtek lassacskán visszaszivárogni, a keresések száma akkor 26, míg májusban már csupán 8 százalékkal maradt el az előző évitől.

Június eddig eltelt napjaiban pedig már az előző évinél csaknem 100 százalékkal nagyobb keresési számot is regisztrált a portál. Az öt legkeresettebb, 500 ezer forint alatti modell sorrendben a Volkswagen Golf, az Opel Astra, a Volkswagen Passat, a Ford Focus és a Skoda Octavia.

A Használtautó.hu szerint a koronavírus utáni nyitásban világosan megfigyelhető, hogy aki teheti, inkább önállóan, autóval szeretne közlekedni. Ennek megfelelően nagyot nőtt az érdeklődés a legolcsóbb, 500 ezer forint alatti árkategória iránt, míg a vevők csaknem harmada továbbra is a 1,5-3 millió forint közötti használt autók közül vásárolna.