Véletlenül 28 darab új Teslát rendelt egy német apuka egy vagyonért

2020.07.01. 12:13

Az egyforma Model 3-as villanyautók értéke meghaladta a félmilliárd forintot.

Forrás: Tesla

A járvány miatt egyre többen rendelnek autót az internetről, ami a vírus szempontjából jó döntés, de egyéb veszélyek viszont fennállhatnak. Ezt bizonyítja annak a német családapának a története is, aki tévedésből 28 darab ugyanolyan Tesla Model 3-ast rendelt meg az amerikai gyártótól.

A férfi azért döntött a Tesla mellett, mert a német kormány nemrég megduplázta az elektromos autókra járó állami támogatást. Este 9-kor adta le az első rendelést az Autopilottal felszerelt Model 3-asra a fia társaságában, de egy fizetés közben jelentkező probléma miatt nem kapott azonnal visszaigazolást a 100 euróba kerülő foglalásáról, ezért megismételte a műveletet, még sokszor.

Csak akkor fejezte be a rendeléseket, amikor két órával később végre sikerrel járt, és visszaigazolták a vásárlási szándékát. Igen ám, de addigra összesen 28 autót rendelt meg így „véletlenül" 1,4 millió euró, azaz 516 millió forint értékben. Később ugyanis kiderült, hogy a korábbi rendelések is sikeresek voltak.

Természetesen a lelkes családapa nem fizette ki ezt a hatalmas összeget, de attól komolyan tartott, hogy a 2700 eurónyi (955 ezer forint) felesleges rendelési díjakat végül kiszámlázzák majd neki. Végül ezt is megúszta, elengedte a Tesla ügyfélszolgálata, csak azt a 100 eurót kellett kifizetnie, ami az egyetlen valódi rendeléshez tartozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK