Megszólalt a rendőr, aki elkapta a kilenc piroson áthajtó pesti ámokfutót

2020.07.22. 09:18

Interjút adott az a rendőr, aki hosszú üldözés végén megállított egy notórius szabályszegőt Budapesten.

A BRFK rendőrei július 17-én, nem sokkal éjfél után az I. kerületben, az Alagút utcában akartak megállítani egy Nissant. Az autó vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és elszáguldott.

A sofőr kilenc piros lámpán hajtott át, több szabálysértést is elkövetett, amivel 93 büntetőpontot gyűjtött össze. A 34 éves férfit a rendőrök nyolc percen át követték.

Végül egy taxis közreműködésével sikerült elfogniuk a férfit, aki bevallotta, hogy ivott egy sört. Azt remélte, nem eredünk a nyomába, és meg tud lógni előlünk, de pechére nem így lett" – mondta a Borsnak Ács András főtörzsőrmester.

"Fel szerette volna hívni az anyukáját, végül az édesapjának telefonált, aki hazavezette az autót. A fia inkább gyalog indult haza, mert azt mondta, hogy jobb, ha most kiszellőzteti a fejét."

Rosszul érintette, hogy elkaptuk, de mondtam neki, hogy legközelebb ne fogja menekülőre a dolgot, mert sokkal jobban jár, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Úgy legfeljebb százezer forint pénzbírságot kapott volna, így viszont a jogosítányát is jó időre be fogják vonni."

KAPCSOLÓDÓ CIKK