Elképesztő horrorkaravánokat vont ki a magyar autópályákról a rendőrség

horrorkaraván
Vágólapra másolva!
Autószállító tréler vontatott egy másik trélert az M5-ösön, az M1-esen pedig egy szabálytalanul rögzített lakókocsi okozott veszélyt.
Vágólapra másolva!
Az ellenőrzés során a rendőrök azt is megállapították, hogy a járműveket szabálytalanul, egy rakományrögzítő hevederrel kapcsolták össze Forrás: Police.hu

A járőrök augusztus 5-én délelőtt, az M5-ös autópálya domaszéki lehajtójánál vezették ki egy szerb karavánt a sztrádáról. A rendőrök azért intézkedtek a sofőrökkel szemben, mert a meghibásodott kisbuszból és trélerből álló járműszerelvényt egy olyan kisteherautó vontatta, amely szintén egy trélert húzott. Végül helyszíni bírságot szabtak ki és megszüntették a balesetveszélyes állapotot.

A Forgalomellenőrző Alosztály járőrei az M1-es autópálya 135. kilométerszelvényében, Börcs térségében is intézkedtek egy nappal később, csütörtökön 11 óra 20 perckor egy Budapestra tartó járműszerelvény vezetőjével szemben.

Túlnyúlt az utánfutón a rajta lévő lakókocsi Forrás: Police.hu

A sofőr a vontatott tréleren balesetveszélyesen, szabálytalanul rögzítve szállított egy személyautót és egy, a tréleren túlnyúló lakókocsit. A rendőrök a román járművet a legközelebbi autópálya-lehajtóig kísérték, ahol a vezetőt ötvenezer forint helyszíni bírsággal büntették.