Szeptember 9-én mutatják be a Tesla-verőnek szánt Lucid Air villanyautót. A hatótávolságát már most nyilvánosságra hozták.

A Lucid közleménye szerint az autó mérések alapján becsült hatótávolsága 832 kilométer egy feltöltéssel. Ekkora értéket korábban egyetlen villanyautó sem produkált, a Tesla Model S Long Range 647 kilométerre képes - mérőpadon.

Forrás: Lucid

A Lucid egy videót is nyilvánosságra hozott, amiből azért kiderül, hogy az Air becsült hatótávolságának sincs sok köze a valós viszonyokhoz: egy zárt szobában, ideális körülmények között, mérőpadon tesztelték az autót. De ugyanígy vizsgálták a Teslát is, így összehasonlításra legalább alkalmas az adat.

A Lucid Air különlegessége, hogy akkumulátora 900 voltos technológiára épül. Azt még mindig nem tudni, hogy mekkora az akkucsomag teljesítménye, a beszállítója azonban az Atieva lesz. Ez a cég gyártja az elektromos formaautós sorozat, a Forma-E teljes mezőnye által használt akkumulátorokat is.

Forrás: Lucid

A legalább 1000 lóerős Lucid Air 60 mérföldes (96 km/h) tempóra kevesebb mint 2,5 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 320 km/h fölötti.

Forrás: Lucid