Közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki az M7-es autópálya Balatonakarattya melletti szakaszán 200 métert tolatott a külső sávban.

A vádirat szerint a 81 éves férfi június 1-jén kora délután a Balaton felé hajtott az autópályán, Balatonakarattyánál szeretett volna kihajtani. Elvétette a lehajtót, és továbbment Siófok felé, de a tévedését azonnal észlelte, és a lehajtótól mintegy 200 méterre a külső sávban megállt.

Az autós ezek után még mindig a külső forgalmi sávban, kissé a leállósáv felé tartva tolatásba kezdett, miközben 8-10 jármű ment el mellette. 

Egy, a vádlott mögött közlekedő autó a forgalom miatt nem tudott behúzódni a belső sávba, így a benne utazó négytagú család csak annak köszönhette az ütközés elkerülését, hogy a sofőr a szabálytalankodó járművet látva intenzív fékezésbe kezdett,  az elkövető pedig szerencsés módon épp elérte a lehajtót, és kitolatott a család autója elől. Az esetről az Origo is beszámolt.

Sávváltásra sem lehetőségem, sem időm nem volt. Az autónk sebessége nagyon lecsökkent, megijedtem, hogy valaki belénk ütközik hátulról, azonnal kikormányoztam az autót a leállósávba. Feljelentést fogok tenni a rendőrségen"  - mondta akkor az autós, és tartotta is az ígéretét.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltásra  tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.