Új, csúcstechnológiás autót kapott a pápa, meglepő, milyen motorja van

pápa
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa nem szereti a fényűzést, az új autóinak mégis nagyon örül.
Vágólapra másolva!

Két darab egyedileg átalakított Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás szedánt ajándékozott Ferenc pápának a japán katolikus egyház. Ferenc pápa nem először találkozik a technológiával, hiszen amikor 2019 novemberében Nagaszakiba és Tokióba látogatott, szintén egy Toyota Mirai-alapokra épülő pápamobilon utazott.

Forrás: Toyota

Őszentsége jellemzően nem kedveli a hivalkodást, a mindennapokban rendszerint tömegközlekedéssel vagy a vatikáni flottából kölcsönzött, átlagos autókkal utazik. A Toyota Mirai zéró károsanyag-kibocsátása viszont összecseng Ferenc pápa környezetvédelmi törekvéseivel.

Forrás: Toyota

A Toyota mérnökei a pápamobiloknál szokásos átalakításoknak vetették alá az autót. Úgy módosították az autó hátsó kialakítását, hogy Ferenc pápa ülve és állva egyaránt kényelmesen, a hívek tekintetétől kísérve utazhasson; az emelt üléshez praktikus lépcső segítségével léphet fel.

Forrás: Toyota

Emellett az autót LED-es világítási rendszerrel szerelték fel, a kerékdobokon a Vatikán diplomáciai lobogóit helyezték el, a puritán, fehér felületeket a Vatikán aranyozott címere díszíti.