Nagyon előkészíti a terepet a Toyota luxusmárkája első villanyautójának piacra lépése előtt.

A Lexus első tisztán elektromos járművének, az UX 300e városi szabadidőjárműnek az európai bevezetésével egy időben az egész kontinenst lefedő töltőhálózatot is átad. A Lexus Charging Network állomásait a Lexus Link okostelefon-szolgáltatáson belül elérhető állomáskereső segítségével lehet megtalálni. Itt az alkalmazáson keresztül vagy egy RFID chipes ügyfélkártya segítségével azonosítják magukat a tulajdonosok.

Forrás: Lexus

A szolgáltatás keretében országhatároktól függetlenül használhatók a töltőpontok, a költségek pedig egy összesített számla ellenében egyenlíthetők ki minden hónap végén.

Az UX 300e európai bevezetése a tervek szerint több lépcsőben történik, a modell 2021 első és második negyedévében érkezik meg Európa nyugati felébe. Magyarországon a jövő év második felétől rendelhető elő az autó, a hazai hivatalos forgalmazás indulása pedig 2021 utolsó negyedévében várható.

Forrás: Lexus

A jármű 54,2 kWh kapacitású akkumulátora egy feltöltéssel 315 kilométert képes megtenni, a villanymotor 201 lóerős. Az elektromos crossover 7,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Az akkucsomag akár 50 kW-tal tölthető (egyenáramú villámtöltőről), mely esetben a lemerült akku alig több mint 50 perc alatt 80 százalékra tölthető.

(Forrás: Smarter Media)