Sosem volt még akkora forgalma a hazai használtautó-piacnak, mint az idei harmadik negyedévben: csaknem 213 ezer használt, belföldön regisztrált személyautó cserélt gazdát.

Rekordot hozott a harmadik negyedév a hazai használtautó-piacon: 212 900 autó cserélt gazdát, ami 1,6 százalékkal haladja meg a korábbi csúcsot. Ezt 2019 utolsó negyedévében regisztrálták - áll a Jóautók.hu közleményében.

Az adatok azt mutatják, hogy a piac az elmúlt hónapokban jórészt kompenzálta a tavaszi járványügyi korlátozások miatt bekövetkező forgalomkiesést. Már június óta rendre magasabb volt a forgalom, mint egy évvel korábban, és ennek köszönhetően az első kilenc hónapban regisztrált adásvételek száma (586 500) már csak két százalékkal marad el a tavalyi rekordév hasonló időszakának szintjétől (599 000).

A piacon megforduló leggyakoribb márka az idei év eddigi részében is az Opel volt (12,2%), miközben a Volkswagen megerősítette második helyét (10,2%), őket a Suzuki követte (9,0%). A további helyeken a Ford és a BMW található, az öt márka együttesen a teljes forgalom 46 százalékát tette ki.