Meg fog lepődni, ez a márka volt a legnépszerűbb a magyar autópiacon tavaly

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Jókora visszaesést hozott a koronavírus-járvány a magyar autópiacon 2020-ban, de piacvezető maradt a Suzuki. Csökkent a külföldről behozott autók száma is.
Vágólapra másolva!

Magyarországon

tavaly 128 031 új személyautót helyeztek forgalomba, 19 százalékkal kevesebbet, mint 2019-ben

- közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). A szervezet szerint magas, mintegy 25 százalékos a forgalomba helyezést követő hat hónapon belül kivont autók száma, amelyeket export-, tesztautó-leállítás, bérletből visszavétel vagy egyéb üzleti célból vontak ki a forgalomból.

A Suzuki 14 783 eladott új személyautóval 11,55 százalékos részesedést ért el a magyar piacon 2020-ban, ezzel az

ötödik egymás utáni évben is piacvezető szerepet szerzett.

Az Esztergomban gyártott

Vitara 30 százalékot meghaladó részesedéssel vezeti az SUV-kategóriát, a személyautók között 6882 eladott darabbal zárt az összesített eladási lista élén.

A második helyre került a szintén hazai gyártású SX4 S-Cross, amelyből az év végéig 5578 darab kelt el.

2020-ban a DataHouse adatai szerint

130 431 import használt személyautó került hazai forgalomba Magyarországon, ami az előző évhez képest közel 17 százalékos visszaesést jelent.

Míg az első félévben az autóvásárlások egy része az új autóktól a használtak felé rendeződött át, a második félév során ez a tendencia a visszájára fordult.

A behozott használt autók között a legnépszerűbb márka a Volkswagen volt

12 százalékos részesedéssel, a második helyen az Opel található 10 százalékkal, a Ford pedig a harmadik helyre futott be 9 százalékkal. A sorban következő Toyota az év során előzte meg az Audit, mindkét márka 6 százalék körüli aránnyal képviseltette magát - áll a Jóautók.hu közleményében.