Az egyik hazai biztosító autós ügyfelei péntektől február végéig nyilatkozhatnak a számukra felkínált, összesen több mint 700 millió forint sorsáról.

A Groupama Biztosító a múlt héten jelentette be, hogy a koronavírus-járvány idején csökkenő autóhasználat és a kevesebb baleset miatt több mint 700 millió forintot ajánl fel mintegy 250 ezer, egyedi kgfb-szerződéssel rendelkező ügyfelének. 

Az ajánlat minden gépjárműtípusnál érvényes, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja,  aki 2020. december 28-án hatályos - és 2021. január 1-jével nem felmondott - egyedi, határozatlan idejű kgfb-szerződéssel rendelkezik a biztosítónál. A felajánlás összege a személyautó üzembentartók esetében jellemzően 1500-4500, míg tehergépkocsik esetében 2500-7500 forint között van. 

Az ügyfelek bankszámlaszámuk megadásával rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget, vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő kgfb-szerződésükbe, illetve 

rendelkezhetnek az összegről az Országos Mentőszolgálat javára. 

Amennyiben az ügyfél csoportos beszedéssel fizeti díját, február 28-ig nyilatkozhat az összeg beszámításáról, vagy választhatja a jótékony célt is. Amennyiben február 28-ig nem érkezik nyilatkozat, a biztosító automatikusan bankszámlára utalja a felajánlott összeget.

Az összeg azon részét, amelyről nem nyilatkoztak a jogosultak, illetve számlaszámuk hiányában nem tudja számukra eljuttatni a biztosító, az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül teljes egészében az OMSZ támogatására fordítják.