A nyilvánosan elérhető adatok alapján kiszámolták, hogy melyik autómárka gyártja a legtöbb autót egységnyi idő alatt, és ezekből mekkora bevételre tesz szert.

Az autólízinggel foglalkozó Moneyshake a globális éves termelésből indult ki, amely az elmúlt öt év átlaga alapján 94 millió autó volt. Tehát egy évnyi autógyártás után majdnem minden magyarországi lakosnak jutna évente tíz új autó, és ha ezeket a kocsikat egymás mögé állítanánk, akkor a sor bőven elérne a Holdig.

Percenként ennyi autót szerelnek össze a különböző gyártók világszerteForrás: Moneyshake

A tanulmány szerint a Toyota havonta 872 ezer, naponta 28,1 ezer, percenként pedig 19,9 darab autót gyárt le világszerte. Ezzel a Toyota éppen csak megelőzte a Volkswagent, amely percenként 19,8 autót állít elő. Kína átlagosan 25,7 millió autót gyárt egy évben, ami azt jelenti, hogy percenként 48,9-et. Ez több, mint az Egyesült Államok, Japán és Németország termelése összesen.

A különböző országokban percenként ennyi autó készülForrás: Moneyshake

A Moneyshake azt is kiszámolta, hogy percenként körülbelül 534 ezer dollár bevétele keletkezik a Toyotának, ami átszámítva 153 millió forintnak felel meg. A japánok ezzel is éppen csak megelőzték a percenként 150 millió forintos bevételhez jutó Volkswagent, harmadik helyezett Daimler percenként 103 millió forintos bevételhez jut.

(Forrás: Smarter Media)