Elődjéhez képest óriási átalakuláson ment keresztül a Hyundai sikermodellje, az immár háromféle hibridként is kapható Tucson, és lehetetlen szó nélkül elmenni az új dizájn mellett. Tesztünk során alap benzinmotorral, kézi váltóval, de jól felszerelten próbálhattuk ki az újdonságot, amelynek ára éppen a tízmilliós álomhatár alatt marad.

Minden szempontból nehéz évet tudhatunk magunk mögött, a koronavírus járvány az élet minden területén felfordulást okozott, és ez alól nem volt kivétel az autóipar sem. A Hyundai viszont a vírustól függetlenül is mozgalmasra tervezte a 2020-as évét, hiszen a Kiával közösen vadonatúj villanyautó-platformot mutatott be, aktuális kínálatát pedig alaposan megújította. Megérkezett az új i10 mini és tesztparkunkat már szintén megjárt i20, frissült az i30 és a Santa Fe is. Ám valamennyi premier közül a leglényegesebb pillanat a Tucson bemutatkozása volt.

8,99 millió forintért már egész vállalható (Travel) felszereltséggel elvihető az alapmotoros Tucson, ez értelmes spórolás lehet a tesztelt Premiumhoz képest. Amúgy a lágy hibrid rendszer felára is félmillió körül mozog. Galériához kattintson a képre!Forrás: Ruschel Zoltán

Az immár negyedik generációs újdonság a Hyundai igazi slágermodellje. Nem véletlenül, hiszen a SUV-ok divathulláma töretlen, és ebből a tortából a koreaiak jelentős részt tudhatnak magukénak, lényeges volt tehát a Tucson generációváltása. Talán a legradikálisabb átváltozásnak lehetünk szemtanúi a kategóriában (még a Toyota RAV átszabása volt sem ilyen horderejű), és az új modell sok szempontból a Hyundai jövőjét is előrevetíti. Az utolsó csavarig mindent újraterveztek rajta, így még nyomokban sem hasonlít az elődjére, akár kívül, akár belül, akár műszakilag vizsgáljuk.

Mozgalmas lemezfelületek és sajátos hűtőrács

Kezdjük is a külsővel, hiszen úgyis ez adja az első benyomást. Az előd kellemes, de konzervatív külseje után mellbevágó látvány tárul a szemünk elé. Rendkívül izgalmas, futurisztikus, magabiztos és erőt sugárzó a dizájn, ugyanakkor ez a merész váltás egyben kockázatos is lehet, hiszen egy ilyen formavilág szinte mindig megosztó is. Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem tetszik, de részemről egyszerűen telitalálat a forma. Orr-részen hatalmas, különleges mintájú hűtőmaszk fogja meg az ember tekintetét, amely a tesztautón sötétkróm színezést kapott, beleértve még a márkajelzést is.

Egyik fő dizájneleme a hűtőrácsba rejtett nappali menetfény, ami látványos és egyedi megoldás. A fényszóró egy szinttel lejjebbről világítForrás: Ruschel Zoltán

A parádé beindítás után jön, mivel a hűtőmaszk szélső része a LED-es menetfény, helyzetjelző és index egységeit rejti. A parametrikus dizájnnak hívott megoldás egyedi karaktert ad a Tucsonnak az utakon, amelynek valódi fényszóróit kissé lejjebb, besüllyesztve találjuk, ami a csúcsmodell Santa Fét idézi. Ezek alapáron halogénizzósok, de jobb felszereltségnél akár full LED-esek is lehetnek. Tesztautónkon is utóbbiak dolgoztak, és bár nem mátrix rendszerűek, teljesítményükkel és beépített kanyarfényükkel könnyítik a sötétben vezetést. Érdekes viszont, hogy első ködlámpa kimaradt.

Határozott élek, szögletes kerékívek, bátran formázott lemezfelületek, a Tucson oldalról nézve sem tucatautóForrás: Ruschel Zoltán

Sok autónál az oldalnézet a legunalmasabb, a Tucson tervezői viszont ezt a munkát sem alibizték el. A szögletesre formált kerékjárati íveket ismerjük már máshonnan is, viszont az ajtókra és a sárvédőkre olyan élek és domborítások kerültek, amit szériautón ritkán látni. Megújultak a felnik is, a Premium felszereltséghez a képeken látható, csinos 18 colosok járnak, de akár 19-es kerekek is lehetnek rajta. Az egyetlen krómozott rész az autón az ablakívek felső része, melyet selyemfényű betéttel emeltek ki. Ez hátul kupé hatást keltve felülről végigfut a C-oszlop mentén, elöl pedig a tükrökben folytatódik.

Nagy embléma a hátsó ablaktörlő helyén

Hátul sem fogytak el az ötletek, talán elsőre az ablaktörlő hiánya tűnik fel. Persze nem feledkeztek el róla, csupán elrejtették, mégpedig a felső légterelő alá. Régebbi Lexus RX tulajoknak persze nem újdonság ez, és a Range Rovereken is évtizedek óta használtnak függesztett lapátot. Látványos a márkajelzés hátsó szélvédőn történő elhelyezése és persze a két lámpa is, a két-két karomszerű egységet a legújabb divat szerint fénycsík köti össze. A lámpákban háromszög alakú minták világítanak, sötétben innen is egyedi fényjegyeket adva az autónak.

Hátulnézetből is sokkal cizelláltabb elődeinél. Számos változata rendelhető összkerékhajtással, a csúcsmodellekhez pedig alapáron járForrás: Ruschel Zoltán

Természetesen a hátsó lökhárító sem lehetett átlagos, a gyémántmintás díszrácsozású felület mellett egy diffúzoros formázású, ezüstszínű betét is került bele. Szerencsére nincsen kamu kipufogónyílás (sőt, a véget diszkréten elrejtették), érdekes módon csak a plug-in hibrid csúcsmodellnél kapunk látványos, dupla krómcsövet. Többen felvetik hibának, hogy az irányjelzők itt lent találhatók, ami sérülékennyé és nehezebben láthatóvá teszik őket, és igazából egyet tudok érteni velük. Amint kinyitjuk a hatalmas ajtókat, belül folytatódik a különleges, tanulmányautókat idéző látvány.

Belül sem átlagos látvány, a klasszikus műszerfal-elrendezés helyett letisztult, lapos és szimmetrikus felületek és formák dominálnakForrás: Ruschel Zoltán

A műszerfal szimmetrikus, letisztult formát kapott. Sőt, a tényleges műszeregység kvázi eltűnt, helyette egy kiváló minőségű, 10,25 colos képernyőn kapja az információkat a sofőr. Mindenféle árnyékoló és keret nélkül, enyhén süllyesztve építették be a kormány mögé, emiatt a felső rész teljesen sík, egészen a szélvédőig. Nincsenek előttünk falszerűen tornyosuló felületek, ami korlátozza a kilátást és a térérzetet. Az egész beltér egyik meghatározó eleme a dupla fémes díszcsík, ez végigfut nem csupán a keresztben műszerfalon, hanem az ajtókon folytatódva körülöleli a bent ülőket.

Tabletszerű műszeregység és fejlett klimatizálás

A középkonzol sem szokványos, egyrészt az integrált, ugyancsak 10,25 colos érintőkijelző miatt, másrészt az alatta lévő, érintőgombokkal kezelhető klímapanel miatt sem. Bár utóbbi elég ijesztően hangzik, a valóságban megszokható a használata. Az érintőfelületek távol vannak egymástól, télen kesztyűben is használható minden, ilyesmit a Volvónál láthattunk eddig. Apropó, klíma: a dekorációs csíkban elrejtett apró légnyílások aktiválásával huzatmentes, finom légáramlat segít lehűteni vagy épp felfűteni az utasteret, sőt még harmadik klímazóna is kérhető a hátsó utasoknak.

Tiszta, éles képet ad a digitális műszeregység, amely még árnyékolót sem kapott, de napsütésben is jól olvasható maradForrás: Ruschel Zoltán

Teljesen megújult a fedélzeti rendszer is, melyből a komolyabbik, beépített SIM kártyás, Bluelinkes verzió volt az autóban. Sokrétű beállítási lehetőségek, némi tanulás után könnyű kezelhetőség jellemzi, a folyamatos online kapcsolat miatt a beépített navigáció is meglepően jól használható, valós forgalmi adatokkal dolgozik, sőt a benzinkutaknál még az üzemanyag árát is látjuk. Természetesen az okostelefonunkat is összeköthetjük vele, maga az online előfizetés az első 5 évben ingyenes, a navigációhoz pedig 10 (!) éven át kapunk ingyenes frissítéseket.

Cikkünk folytatódik, kérjük lapozzon!