Pofátlanul lekoppintotta a Volkswagen Bogarat egy kínai autógyártó

ORA Beetle
Vágólapra másolva!
A négyajtós másolat elektromos hajtással érkezik a Sanghaji Autószalonra.
Vágólapra másolva!
Forrás: Ora

A Volkswagen 2003-ban fejezte be a régi, 2011-ben az első New Beetle, és 2019-ben a második New Beetle gyártását, vagyis már két éve nem lehet új bogárhátú kocsit venni a világon. A Great Wall-hoz tartozó, 2018-ban indult Ora autómárkánál most megelégelték ezt az áldatlan állapotot, és egy izgalmas, bogárszerű kompakt autóval rukkoltak elő, amely április végén, a Sanghaji Autószalonon fog bemutatkozni.

Kísérteties a hasonlóság, nem lennénk meglepve, ha a Volkswagen pert fontolgatna Forrás: Ora

Bár retroautókból nincs hiány mostanában (elég csak a Fiat 500-asokra és a Mini-re gondolni), az Oránál úgy vélik, van még hely a piacon a Bogár-másolatnak is. Az újdonság nem követi szolgaian az eredeti ős-Bogarat, kettő helyett például négy ajtaja van, és benzin- helyett villanymotor hajtja (azt még nem tudni, hogy melyik tengelyen).

ORA Beetle Forrás: Ora

A kiszivárgott képekről egyértelműen kiderül, hogy az ős-Bogár hangulatát szerették volna felidézni a kínaiak a dizájnnal is, a tetővonal, az ablakok, a lámpák és a lökhárítók formája is mind az eredetit idézi. Belül is tombol a retró láz, a krómdíszes kormánykerék hasonlít az első Bogáréra, de a műszerfal többi része már modern: a turbina stílusú légbeömlők mellett a szélesvásznú érintőképernyő és a forgótárcsás kontroller uralja a látványt.

Az ORA-tól nem szokatlan a koppintás: a tavaly ősszel leleplezett Good Cat nevű modelljük úgy néz ki, mintha egy Nissan Leaf és egy Porsche 356 szerelemgyereke lenne Forrás: Ora