Ezzel a rendőrautóval a gyorshajtás a célja a magyar rendőrségnek

Ford Fiesta rendőrautó
Vágólapra másolva!
Az alezredes sofőr ellenőrzött és biztonságos körülmények között fog száguldani vele.
Vágólapra másolva!
Forrás: Ford / Makai Gergely / MGR Images

A Hungarian Police Rally Team a 2021-es Magyar Rally Bajnokság futamain egy Rally3-as Ford Fiestával áll rajthoz. A rendőrautónak matricázott, összkerekes versenyautó szíve egy háromhengeres, 1,5 literes, 215 lóerős turbómotor, amelynek a nyomatéka 400 Nm.

Forrás: Ford / Makai Gergely / MGR Images

Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rally Team pilótája vezeti a kocsit, a navigátora Kasza Kristóf lesz. Zsolt több mint 20 éve ül versenyez és négy magyar bajnoki címet tudhat magáénak. Emellett 25 éves rendőr szakmai múlttal rendelkezik, rendőr alezredes, osztályvezető. Meghatározó alakja a belügyi gépjármű-vezetéstechnikai képzéseknek, a jármű biztonságos és tudatos kezelése, a közúti közlekedésben előforduló szituációk felismerése és az azokra adott gyors reagálás tartoznak feladatai közé.

Forrás: Ford / Makai Gergely / MGR Images

2021-es Magyar Rally Bajnokság futamain a rendőrség egy közlekedésbiztonsági parkba várja a rali szerelmeseit, ahol hasznos információkkal, játékos formában hívják fel a figyelmet a szabályos vezetésre, a vezetés közbeni SMS-ezés, telefonálás, szelfizés, valamint az alkohol-, és drogfogyasztás veszélyeire.