Bemutatták a Honda Civic új generációját, szokatlanul visszafogott lett

Honda Civic
Vágólapra másolva!
A 11. generációt elsőként négyajtós karosszériával mutatták meg. A korábbi radikális, megosztó formájú Civic-ek hibáiból tanulva ezúttal konzervatív lett a japán népautó megjelenése.
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem lehet tudni, hogy Európába mikor jut el a kocsi, de nagy valószínűséggel csak 2022-ben Forrás: Honda

A Honda ízelítőként kiadott egy hivatalos fotót a Civic új generációjáról. Az autó forgalmazása nyáron indul Észak-Amerikában, először a négyajtóst lehet majd megvenni, aztán pár hónappal később jön majd az ötajtós is, amely már nem Angliában, hanem szintén Amerikában készül.

Az új Civic formája tekintve a hat éve bemutatott 10. generáció logikus továbbgondolása: megmaradt a lapos, széles és hosszú alapforma, a fényszórók, valamint a hűtőmaszk kialakítása sem sokat változott. De a részletek sokkal visszafogottabbak lettek, kevesebb az öncélú részlet (például a kamu rács), aminek az lehet az oka, hogy az előd sok kritikát kapott a túlzottan merész dizájn miatt. A Honda formatervezőinek a célja az volt, hogy „soványnak" és könnyűnek tűnjön a Civic, ami sikerült is.

Egy 9 colos érintőképernyő található a középkonzol tetején, a sallangmentes, minimalista dizájn és a tökéletes ergonómia azonban önmagában is figyelemre méltó Forrás: Honda

Sajnos a belső térről még nem adtak ki fényképeket, csak egy grafikát, amely azonban elég világos képet fest arról, hogy mire számíthatunk. A Honda ígérete szerint a Civic 11. nemzedékében új aktív és passzív biztonsági rendszerek fognak debütálni, például újfajta légzsákok és a Honda Sensing vezetéstámogató rendszer együttes következő nemzedéke is.

További képek és részletes információk április 28-án, a világpremier napján fognak megjelenni az új Civiről.