Két férfi meghalt, amikor az egyesült államokbeli Houstonban fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla - közölték a hatóságok.

A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta üzemmódban haladt. A vezetőülésben nem ült senki - mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere.

Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. Az autó éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött. 

Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a volánnál nem ült senki. Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne - tette hozzá a rendőr. A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére.

A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e - derült ki a jelentésből.

A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.