Garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, mert tavaly szeptemberben megvertek egy iskolás fiút.

Egy autót vezető nő Törökszentmiklóson, a Hunyadi János úton, a közeli óvoda előtt elhaladva hosszan dudált. A járdán kerékpárját tolva közlekedő iskolás fiú erre odakiáltotta neki, hogy "Ne dudáljál!"

A nő hirtelen fékezéssel megállította az autót, fia pedig kipattant az anyósülésről, és fennhangon számon kérte a fiút, milyen jogon szól bele abba, hogy mások hogyan vezetnek. Eközben a nő is kiszállt az autóból, pofon vágta a gyereket,  majd kiabálva azt követelte, hogy azonnal kérjen tőle bocsánatot.

A fiú bocsánatot kért. A nő fia azonban „Nincs bocsánat!" szavak kíséretében tenyérrel, nagy erővel szájon vágta a megszeppent gyereket.  A nő és fia által adott pofonoktól az iskolásfiú szája felrepedt, és az ajkán pontszerű bevérzések keletkeztek.

Ezt követően a férfi felszólítására a fiú megmondta, hogy melyik iskolába jár. Ekkor a férfi karon ragadta a fiút, és egyenesen az iskola igazgatójához ment vele. A férfi kérdőre vonta az intézmény vezetőjét, hogyan tanítják ők a diákjaikat a közlekedési szabályokra, majd távozott az iskola épületéből. 

A járási ügyészség pénzbüntetést kért az elkövetőkre.