Életveszélyesen, forgalommal szemben ment egy idős férfi az M3-as autópályán

m3
Vágólapra másolva!
Csak segíteni akart egy rokonának, akinek lerobbant az autója. A gödöllői autópálya-rendőrök lekapcsolták.
Vágólapra másolva!

Több bejelentés érkezett május 11-én, kedden délután, hogy az M3 autópályán, Bag térségében egy kék autó a forgalommal szemben halad a leállósávban. A gödöllői járőrök a Budapest felé vezető oldalon porolva megállították a sofőrt, aki addig

közel 2 kilométert tett meg szabálytalanul.

Kiderült, a mellette ülő női rokonának akart segíteni, az ő műszaki hibás autójához tartott, amikor a rendőrök igazoltatták. A járőrök segítettek a lerobbant jármű üzembe helyezésében, biztonságos helyre kísérésében, és pártfogásukba vették az utast, aki gyermekeiért kellett, menjen.

A járművet vezető, 57 éves halásztelki férfit előállították, kihallgatták, beismerte a terhére rótt közúti veszélyeztetés bűntettét. Elmondása szerint

segítő szándéka vezérelte, és csak szemből megállva tudta volna bebikázni a lerobbant kocsit.

Szabálytalan haladása közben több elhaladó autóstól kapott reflektoros jelzést, valamint dudálást, de úgy gondolta, baj nélkül meg tudja oldani a feladatot. Arról nem volt tudomása, hogy ilyenkor a közútkezelő segítségét igénybe tudja venni, vagy, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a rendőrség is hívható.

Az 57 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.