Az Opel közzétette az első képeket az új Astráról, amelyből zöld rendszámos változat is készül majd.

Felárért fejlett mátrix LED fényszóró-technológia is elérhető leszForrás: Opel

Az „L" sorozatú, hatodik generációs Astrának már részben elektromos, plug-in hibrid változata is lesz.  Az első képek alapján az autó formája teljesen újszerű, az új Mokkával elkezdett formanyelvet viszik tovább a Vizornak nevezett frontrésszel.

Hátbarát, ergonomikus első ülés is rendelhetőForrás: Opel

A gyári fotók nem adnak teljes képet, de megmutatják az új modell részleteit, mint például a Mokkáról ismert hűtőmaszkot és intelligens LED fényszórókat, az ergonomikus első ülést, valamint az ívelt dupla kijelzőt (Pure Panel) a műszerfalon. 

Hátul az A S T R A felirat az új modelleknél megszokott módon középre kerültForrás: Opel

Minimálisra csökken a számuk, de megmaradnak bizonyos „fizikai" gombok és kezelőszervek a műszerfalon, az újonnan tervezett kormánykerék formája, textúrája és zongoralakk felülete igényes munkának tűnik.

A Pure Panel digitális műszerfal a Mokkából származikForrás: Opel

A szintén vadonatúj Peugeot 308-asból származó EMP2 platformra Németországban tervezett és fejlesztett új Astra ötajtós és Sports Tourer, azaz kombi változatként lesz elérhető 2022-től.  A gyártás még idén elkezdődik az Opel központjában, Rüsselsheimben, várhatóan 1,2-es benzines, 1,5-ös dízel és benzines plug-in hibrid hajtásokkal, amelyeknél az önálló hajtásra is képes villanymotor az automata váltó házába lesz integrálva.