Itt az idei magyar nyárigumi-teszt eredménye, meglepő, milyen márkák vizsgáztak jól

gumiteszt
Vágólapra másolva!
Tizenöt abroncsszettet vizsgáltak a Hungaroringen rendezett nyárigumi-teszten. Születtek meglepő eredmények.
Vágólapra másolva!
Forrás: Használtautó.hu

A Használtautó.hu és a Nonstopgumi.hu csapata a Hungaroringen található tanpályán rendezte meg szokásos éves gumitesztjét. A közlekedésbiztonsági fókuszú teszten a hazánkban legnépszerűbbnek számító, 205/55 R16 méretben a nyári abroncsok mellett négy négyévszakos, illetve egy új téli gumi, egy használt (3 éves) téli, és egy használt (8 éves) nyári szett is mérkőzött a vadonatúj garnitúrák között. A tesztet 15-25 Celsius-fokos levegő- és 17-40 Celsius-fokos aszfalthőmérséklet mellett végezték.

Forrás: Használtautó.hu

Az eredmények alapján továbbra sem mindegy, milyen gumi van az autónkon: már 60 km/h-s tempóról indított vészfékezésnél is autóhossznyi, útfelülettől függően akár négyméteres különbség mutatkozhat a fékútban.

Forrás: Használtautó.hu

A külön kategóriagyőzelmet nem szerzett, de a legtöbb kategóriában jól szerepelt (és az ADAC tesztjén is elsőként végzett) Continental ContiEcoContact 6 került az összesített lista élére, második a Michelin Primacy 4, a harmadik pedig az Auto Bild tesztjén tartóssága miatt győzedelmeskedő Kumho Ecsta HS51 lett.

Forrás: Használtautó.hu

Jó eredményt ért el még a Barum Bravuris 5, a Falken Ziex Z310 EcoRun és a Toyo Proxes Comfort is. Ezek között valójában nincsenek komolyabb különbségek, nyugodt szívvel meg lehet venni őket.