Terepen próbált elmenekülni, de a rendőrök húzására nem számított

Vágólapra másolva!
Egy szolgálaton kívüli esztergomi rendőr segített elfogni azt a terepjáróst, aki a vezetéstől el volt tiltva, és kábítószert, valamint alkoholt is fogyasztott.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

Egy öreg Jeep Cherokee közlekedett Esztergomban a Csatai utcában július 26-án 23 óra körül. A terepjáróra cseh forgalmi rendszám volt felszerelve, a volánnál egy 31 éves dorogi férfi ült. Amint észlelte a rendőröket megállt, majd megfordult, és nagy sebességgel elhajtott. A járőrök a szolgálati autójukkal megkülönböztető fény - és hangjelzést használva próbálták megállítani a terepjáróst, amely menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, majd egy földúton próbált kereket oldani, mert ott személyautóval már nem lehetett követni.

Forrás: Police.hu

Azonban pechjére egy szolgálaton kívüli esztergomi rendőr is értesült az eseményről. Terepjáró képességekkel rendelkező járművével, a földes úton is követni tudta a másik terepjárót. Közben az elől haladó Jeep egy betonkerítésnek ütközött, a sofőrjét elfogták, akiről kiderült, hogy október 10-ig el van tiltva a járművezetéstől. Társa futva menekült tovább, de egy elhagyatott épületben őt is elfogták.

Mindkét személyt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a kábítószerteszt és alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott a járművezetőnél. A 31 éves férfi ellen járművezetés az eltiltás hatály alatt, kábítószer birtoklása, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.