Eddig 37 autót jelöltek a 2022-es Év Magyar Autója díjakra

Volkswagen Nivus
Vágólapra másolva!
Július 31-ig jelölhetnek autókat az importőrök és az autógyártók az Év Magyar Autója versenyben az Év Magyar Autója 2022, a Magyar Év Autója 2022 és az Év Zöldautója 2022 díjakért. Eddig tizenhat márka és két hazai autógyártó 37 autót nevezett, de az utolsó héten még további jelentkezések várhatók.
Vágólapra másolva!
Volkswagen Taigo Forrás: Volkswagen

A 2022-es díjakra elsőként a Cupra, a Hyundai és a Seat márkák jelöltek. A Cupra a Born villanyautót (Év Zöldautója, prémium elektromos autók kategória), a Hyundai a Tucson (Magyar Év Autója szabadidő-autók kategória) és a Tucson plug-in hibrid szabadidő-autókat (Év Zöldautója, hibrid SUV kategória), valamint az Ioniq 5 villanyautót (Év Zöldautója, elektromos szabadidő-autók), a Seat pedig a megújított Seat Aronát indította (Magyar Év Autója, kis szabadidő-autók).

A BMW Group Magyarország három modellt nevezett: a Mini Cooper SE a városi villanyautók között indul az Év Zöldautója 2022 díjért, a BMW M4 Competition a Magyar Év Autója 2022 díjat vette célba (sportautók kategória), a bajorok villanyos zászlóshajója, a BMW iX pedig a prémium elektromos autók kategóriában küzd az Év Zöldautója 2022 díjért.

Az Opel négy autót indított a versenyben, az Év Zöldautója díjért a Combo-e Cargo modell (elektromos kishaszonjárművek kategória), valamint a teljesen új Opel Astra plug-in hibrid változata (hibrid városi autók) indul. Az importőr a Magyar Év Autója 2022 díjra benevezte a Grandlandot (szabadidő-autók), illetve a családi autók kategóriában a Zafira Life modellt.

Forrás: ANK

A Porsche Hungaria Volkswagen márkája rekord számú, összesen nyolc autót nevezett: a Magyar Év Autója 2022 díj üzleti autó kategóriájába jelölte az Arteon R modellt, a szabadidő-autók kategóriában a Tiguan Allspace és Taigo modelleket, a kisautó kategóriában a frissített Polót, a családi autók kategóriában pedig a Golf 8 Variant modellt; a sportautók között a Golf R indult. Az Év Zöldautója 2022 díjért a Volkswagen az ID.4 villanyautót (elektromos szabadidő-autók), valamint a konnektoros Passat GTE modellt (hibrid prémium autók) küldte harcba.

Négy autót nevezett a Skoda, a vadiúj Fabia a kisautók között, a frissített Kodiaq a szabadidő-autók tágas mezőnyében bizonyíthat (Magyar Év Autója 2022 díj), a zöldautók között pedig az Octavia iV (városi hibrid autók) és az Enyaq iV (elektromos szabadidő-autók) indult (Év Zöldautója 2022 díj).
A DS a prémium hibrid autók között a DS 9 E-Tense modellt nevezte, a Citroën az elektromos ë-C4 modellt indította az elektromos szabadidő-autók kategóriában (Év Zöldautója 2022 díj), a Peugeot pedig a 308 SW kombit az üzleti autók kategóriában jelölte a Magyar Év Autója 2022 díjra.

A Subaru márka hazai importőre, az Emil Frey Import Kft. a megújult Outback modellt jelölte a Magyar Év Autója 2022 díjra a szabadidő-autók kategóriában.

Idén először a Volkswagen Haszonjárművek márka is jelölt autókat, a Caddy a családi autók kategóriában, a Caddy Cargo pedig a kishaszonjárművek között nyerheti el a Magyar Év Autója 2022 díjat.

Az Év Magyar Autója 2022 díjért elsőként a hazai autógyártók között az Audi Hungaria nevezte be hazánkban gyártott modelljét, a Q3 Sportback TFSI e modellt, az Év Zöldautója 2022 elismerésért pedig az e-tron GT (prémium elektromos autók) és a Q4 e-tron (elektromos szabadidő-autók) küzd az Audi márka jóvoltából.