Egy kisebb vagyont kell fizetnie, amiért letarolta a vasúti átjárót

sorompó
Vágólapra másolva!
A figyelmetlen teherautósofőr a bátonyterenyei átjáró sorompóját tette tönkre, ezért most mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
Vágólapra másolva!
Forrás: Kreszvaltozas.hu

A Kreszvaltozas.hu beszámolója szerint a Salgótarjáni Járásbíróság 120 ezer forint pénzbüntetésre és 684 ezer forint kártérítés megfizetésére ítélte azt az 54 éves férfit, aki tehergépkocsijával egy sorompó csapórúdjának hajtott.

A férfi március 9-én reggel teherautóval érkezett egy táblákkal is előjelzett, teljes sorompóval biztosított vasúti átjáróhoz Bátonyterenyén. Rendszeresen közlekedett erre, ismerte az átjárót, a sorompó megközelítése során azonban

nem vette észre, hogy a csapórúd már mozgásban volt, ereszkedett, ezért nekiütközött és letörte azt.

Szerencsére a közeledő személyvonattal nem ütközött, de a csapórúd helyreállításáig a vasúti közlekedés az átjáróban lényegesen alacsonyabb biztonsági szint mellett, csak jelzőőrös biztosítással zajlott.

A vasúti átjárót fokozott óvatossággal és körültekintéssel kell megközelíteni, és meg kell állni előtte, ha a csapórúd mozgásban van. A sofőr megszegte ezt a fontos közlekedési szabályt, a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze ezért a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt nyújtott be a férfi ellen vádiratot.