A magyar márkakereskedés megnyitását a közelgő Formula-1-es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentették be.

A márka egyetlen modellje a 2017-ben bemutatott, középmotoros, 250 és 300 lóerővel kérhető A110. Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Megnyitja első magyarországi szalonját a Renault sportautó-márkája, az Alpine. A lépést a Forma-1-es Magyar Nagydíjat megelőző gálaesten jelentette be tegnap Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója, Cedric Journel, az Alpine alelnöke, illetve értékesítési és marketingvezetője, valamint Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója.

Az Alpine budapesti sajtótájékoztatójaFotó: Polyák Attila - Origo

A szalonnyitás része az Alpine új nemzetközi terjeszkedési stratégiájának, melynek keretében a márka új piacokon jelenik meg és bővíti európai kereskedői hálózatát. A 60 négyzetméteres kiállítóterem Budapest egyik legforgalmasabb főútvonalán, a Váci úton helyezkedik el,  ahol a márka legújabb arculati elemeivel felruházott bemutatóterem állítólag az Alpine-hoz méltó ügyfélélményt kínál majd.

Négy év alatt 10 ezret sem adtak el Európában az A110-ből, az Alpine ritkább márka, mint a FerrariFotó: Polyák Attila - Origo

A Budapesti Alpine Center kora ősszel nyitja meg kapuit, de a cég honlapján az érdeklődők tesztvezetésére már regisztrálhatnak.

Ocon és Alonso is beköszönt videóchatben a sajtótájékoztatóraFotó: Polyák Attila - Origo

Először a középmotoros, kétüléses A110-es modell lesz elérhető a kínálatukban, amelynek elődje Ferjáncz Attila révén a hazai autóversenyzés történelmében is jelentős sikereket ért el, és amely még egy Porsche Boxsterhez képest is kiváló agilitást és vezetési élményt kínál.

Hamarosan ezek jönnek, minden Alpine villanyautó leszForrás: Alpine

A jelenleg még egytagú modellpaletta hamarosan három tisztán elektromos hajtású modellel fog bővülni :

  • kis hot hatch az új Renault 5 alapjaira,
  • alsó-középkategóriás szabadidő-autó,
  • az A110 utóda, amit a Lotusszal fejlesztenek.

Az Alpine modellek, a Renault Sport autók és a Renault Sport Racing jelenlegi tevékenységei egy egységként egyesülnek az Alpine márkanév alatt.