A Nissan Juke és a Ford Puma ellenfelének szánt Taigo műszakilag a Polóra épül, de nagyobb és divatosabb nála.

Alapját az MQB A0 platform adja, amelyre a konszern legtöbb kisautója, így a Polo és a T-Cross is épül. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Volkswagen

A Taigo a Dél-Amerikában már egy éve piacon lévő Nivus európai változata, a két modell között csak minimális különbségek vannak, de az előbbit Spanyolországban gyártják.

A hátsó lámpákat csík köti összeForrás: Volkswagen

Hasonló méretű a terepkupé, mint a Polo-alapokra épült magas építésű T-Cross, de 6,6 centivel alacsonyabb a kupés tetővonal miatt, emellett 16 centivel hosszabb (4,26 m) és eggyel szélesebb (1,76) is.

Csak elsőkerék-meghajtással lesz kaphatóForrás: Volkswagen

Állítólag a Taigo lesz az egyik legtágasabb SUV a kiskategóriában, a csomagtartójának mérete is átlag feletti, 438 literes. Ez 58 literrel több, mint amennyit a nyolcadik generációs Golf kínál.

A műszerfal a Polóból származikForrás: Volkswagen

Kizárólag elsőkerékhajtással és benzinmotorokkal lehet majd megvenni az autót, az egyliteres, háromhengeres TSI 95 és 110 lóerővel, az 1,5 literes négyhengeres 150 lóerővel lesz választható. Váltóból öt- és hatfokozatú kézi, illetve hétfokozatú dupla kuplungos kapható, motortól függően.

Divatos, kupés tetővonalat álmodtak nekiForrás: Volkswagen

Az értékesítés 2021 utolsó negyedévében indul, az első példányokat 2022 elején vehetik át a tulajdonosok.