Elképesztő történtet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a közösségi médiában.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Vasárnap este került ki az OMSZ hivatalos Facebook oldalára egy elképesztő és tanulságos sztori, amely nem csak a hazai közlekedési morált, de a mentősök áldozatkész hozzáállását is jól jellemzi.
Az állomáshelyükre tartottak pest megyei mentősok a múlt hétvégén, amikor az egyik kanyarban váratlanul egy motoros húzott el hatalmas sebességgel a mentőautójuk mellett. Bár az előzés csak pár másodpercig tartott, ő ezalatt nemzetközi jelzéssel is láthatóvá tette sértettségét, amiért a mentő szabályosan közlekedik, és feltartja őt.

A jelenet után következő említésre méltó közúti esemény kb. 15 kilométerrel később történt az útvonalon, ahol hirtelen feltorlódott a forgalom. Kiderült, hogy pont a pofátlan motoros bukott nagyot a sor elején, így az életmentők azonnal segítségére siettek. Megvizsgálták, az imént még középső ujját mutató, 60 éves férfit, aki szerencsére könnyebb sérüléssekkel megúszta a száguldást. Végül stabil állapotban szállították kórházba, és később elnézést kért a korábbi méltatlan gesztusáért.