A Toyota Yaris ECOVan a pizzafutárok álma, mivel fürge, olcsón fenntartható és takarékos.

Még a hátsó ablakokat is meghagyták, de lehet kérni fekete műanyagot is a helyükreForrás: Toyota

Egy évvel a negyedik generációs Toyota Yaris európai megjelenése, és fél évvel az európai Év Autójává választása után jelent meg a japán kisautó haszonjármű változata a kontinensen, igaz, egyelőre csak Spanyolországban. Kívülről pont úgy néz ki az ECOVan változat, mint a többi Yaris, kivéve akkor, ha megrendelik hozzá az opciós, a hátsó ablakok helyére illeszthető fekete műanyag betéteket.

Pont úgy néz ki, mint a személyszállító verzióForrás: Toyota

Belül már jóval több a különbség, a hátsó ülések helyén egy sík felületű, 0,9 m2 alapterületű, fával és gumival burkolt rakteret alakítottak ki, amely ráccsal van elválasztva a vezetőtől és utasától.

Nyithatóak maradtak a hátsó ajtók, ami megkönnyíti a pakolástForrás: Toyota

A rögzítőpontokkal is ellátott raktér befogadóképessége 720 liter, vagyis közel háromszor annyi, mint a normál Yaris csomagtartójáé, ami 286 literes. 

Akár 430 kg terhet is képes szállítani a Yaris ECOVan, ami nagyjából megfelel a többi hasonló, kisautóból átalakított haszonjármű hasznos terhelhetőségénekForrás: Toyota

Bár a személyszállító Yariosok 1,0 és 1,5 literes háromhengeres benzinmotorokkal is kaphatóak, az ECOVant csak az 1,5 literes hibrid hajtással lehet megvásárolni, amely 116 lóerőt és 120 Nm-t képes az első kerekekre küldeni a bolygóműves eCVT váltón keresztül. Terheletlenül igen fürge és takarékos lehet a Yaris haszonjármű, mivel a hátsó ülések és övek hiánya miatt könnyebb, mint a normál változatok.