Limitált csúcsverzióval küldi nyugdíjba a Honda középmotoros sportkocsiját

Honda NSX Type S
Vágólapra másolva!
Jó hírek a márka és a különleges sportkocsik rajongóinak: az NSX új Type S változata a korábbinál is nagyobb vezetési élményt ígér. Akad viszont némi bökkenő, jövőre ugyanis kifut a középmotoros széria, és ha lesz is később utódja, abba már aligha lehet benzint tankolni.
Vágólapra másolva!
Forrás: Acura

A Honda nem csak a Forma-1-ből lép kép év végén, de már az egyetlen igazi sportkocsijának, a 2016-ban bemutatott, középmotoros és hibrid hajtású NSX-nek is meg vannak számlálva a napjai, ugyanis

2022-ben befejezik a gyártását.

Az utóbbi időben a modell iránt egyre jobban visszaesett az érdeklődés, ahogy újabb és erősebb versenytársak jelentek meg a piacon, tavaly például egész Európában csak 8 darabot sikerült belőle eladni, de a fő piacán, az Egyesült Államokban is csak 128 fogyott.

A Honda egyes exportpiacokon bevezetett luxusmárkájánál, az Acuránál nemrég hivatalosan is megerősítették, hogy nemsokára bemutatkozik az NSX búcsúzó, erősebb és gyorsabb S változata, amelynek talán sikerül felpörgetnie majd az eladásokat az életciklus végén.

Forrás: Acura

Mivel nem Type R, hanem Type S változatról van szó, nem kell radikális változásokra, kibelezett utastérre, és kőkeményre hangolt futóműre felkészülni, de

az Acura szerint az újdonság azért „több erőt, fürgébb gyorsulást, élesebb kezelhetőséget és több érzelmet kiváltó vezetési élményt" kínál majd.

Forrás: Acura

Nemcsak az 507 lóerős, ikerturbós, 3,5 literes, V6-os benzinmotor teljesítményét növelik meg, hanem a Sport Hybrid Super Handling összkerékhajtáson is csiszolni fognak, és talán a villanymotorok is erősebbé válhatnak (az első tengely két villanymotor hajtja, a harmadik a benzinmotornak segít be a hátsó tengelyen).

Valószínű, hogy a komplex hajtáslánc teljesítményét 600 lóerő fölé emelik

a mostani 581-ről, de a 645 Nm-es nyomaték is minden bizonnyal nőni fog.

Forrás: Acura

Sajnos pontos műszaki adatokkal még nem szolgált az Acura, azzal megvárják az augusztus 12-én induló Monterey Car Weeket, mivel ott fogják a világpremiert tartani. Addig lehet nézegetni az ízelítő videót és fényképeket, amelyekből annyi azért kiderül, hogy az NSX Type S új ötküllős felnikkel, NSX-logós vörös féknyergekkel, agresszívebb diffúzorral és szénszálas kiegészítőkkel gazdagodott a normál NSX-hez képest.

Forrás: Acura

Összesen 350 darabot fognak gyártani az NSX Type S-ből,

ebből 300-at az Egyesült Államokban terveznek értékesíteni, a világ többi része pedig a maradék 50-en osztozhat. Ha lesz is később a japán gyártó portfóliójában hasonló kaliberű sportkocsi, borítékolható, hogy a benzines (hibrid) helyett már tisztán elektromos hajtást fejlesztenek hozzá.