A fővárosi rendőrök múlt pénteken egy éjszaka alatt két kerületet is ellenőriztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság július 30-án éjjel az Óbudán és Angyalföldön közlekedő autósokat ellenőrizte közösen. A közlekedési akció nem titkolt célja az itt gyakran előforduló gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az illegálisan átalakított, feltuningolt járművek kiszűrése volt, de a járőrök persze más szabályszegéseket is felfedeztek.

Összesen 106 autót ellenőriztek, két embert fogtak el ittas vezetés, illetve vezetés tiltott átengedése miatt, melyről videó is készült. Két engedély nélkül átalakított autó vezetőjével szemben tettek szabálysértési feljelentést, jogosítvány, valamint biztosítás nélküli vezetés, átírás elmulasztása és forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt összesen hat szabálysértési feljelentést tettek.

Egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot piros lámpán való áthajtás miatt, hét esetben helyszíni bírságot: volt, aki mobiltelefont használt vezetés közben, vagy okmány, illetve biztosítás nélkül vezetett.