A záróvonalat átlépve, a szembe sávban előzött a két budapesti autós - videó

szabálytalan előzés Budapest
Vágólapra másolva!
Egy közösségi oldalon közzétett felvétel alapján intézkedett a rendőrség két szabálytalankodó budapesti autóssal szemben. Mindketten a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávban előzték meg az előttük haladókat.
Vágólapra másolva!

Fedélzeti kamerák vették videóra azt a két sofőrt, akik Budapest XIII. kerületében a Váci úton, valamint a Dráva utcán közlekedve több szabályszegést is elkövettek.

A rendőrség pénteki közleménye szerint az egyikőjük

az előtte éppen elinduló autókat előzte meg záróvonalat átlépve, irányjelző használata nélkül az ellentétes forgalmi sávban,

míg a másik autós az álló kocsisort kerülte ki szintén ugyanezen szabálysértések elkövetésével, majd próbált meg balra bekanyarodni.

A felvételeket a Budapesti Autósok Közösségének küldték el, a rendőrség ez alapján indított szabálysértési eljárást. Az angyalföldi rendőrök azonosították is a felvételeken látható szabálytalanul közlekedő 60, illetve 22 éves férfit, akik meghallgatásuk során

elismerték a szabálysértések elkövetését.

– A gépjárművezetők által elkövetett szabálysértések mindkét esetben pénzbírságot és büntetőpontot vonnak maguk után – olvasható a közleményben. Azt is hozzátették, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül.