A rendőrök megállítottak egy autót az M5-ösön, ők is elképedtek, amikor a hátsó kerékre néztek - fotók

vontat
Vágólapra másolva!
Hibás lengéscsillapítóval közlekedő autót állítottak meg az M5-ös autópályán.
Vágólapra másolva!

A rendőrök az M5-ös Szeged felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél állították meg egy külföldi járműszerelvény vezetőjét, mivel a vontató Mercedest balesetveszélyesnek ítélték.

Forrás: Police.hu

A román sofőr nem titkolta, hogy az autó hátsó lengéscsillapítói meghibásodtak, ennek ellenére továbbindult vontatmányával a lajosmizsei pihenőhelyről. A hibás jármű miatt a vontatmány egyes részei menet közben az aszfaltot súrolták, amivel a sofőr balesetveszélyes helyzetet teremtett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a rakomány szélessége oldalirányban meghaladja a 2,5 métert.

Forrás: Police.hu

A KRESZ előírásai szerint tilos az úton olyan tárgyat vontatni, amely az utat megrongálhatja, valamint a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert nem haladhatja meg. A közlekedésben való részvétel másik fontos feltétele, hogy a járműnek meg kell felelnie a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek.

Ezek hiányában a forgalomban való részvétel tilos, ezért a rendőrök megakadályozták a román sofőr továbbhaladását, valamint vele szemben helyszíni bírságot szabtak ki.