Csak az elektromos modelleknél vezetik be a komoly újítást, amivel a környezetet védik.

Volvo C40 RechargeForrás: Volvo

A Volvo bejelentette, hogy 2025-től kezdve az elektromos modelljeik teljesen bőrmentesek lesznek, ami rossz hír a márka rajongóinak, akik többnyire nagyra értékelték a svéd gyártó által használt illatos és puha bőröket. Bőr helyett majd a szövetet és a Nordico kárpitanyagot ajánlják, amely műanyag palackokból, bio-eredetű anyagból és a boripar újrahasznosított parafadugókból készül.

Forrás: Volvo

A gyapjúszál-keveréssel előállított szövetek továbbra is a kínálatban maradnak, mert ezek az természetes anyagok a cég szerint megbízható, felelős állattenyésztő forrásokból származnak, ahol az állatjóléti előírásoknak megfelelően dolgoznak, transzparens módon.

Nem csak a bőrről mond le a Volvo, de a beltér egyéb elemeit is fenntarthatóbb anyagokra cserélik. Először a C40 Recharge-nál vezetik be az újításokat, de később valószínűleg a Polestar modellek sem maradnak ki belőle.

Forrás: Volvo

A Volvo másik célja, hogy az autói 25 százalékban újrafeldolgozható és bioalapú alkatrészekből álljanak, és, hogy a beszállítói 2025-re teljes egészében álljanak át megújuló energiaforrások használatára.