Fékezés nélkül rohant az álló kocsisorba az M1-esen, az audis menekülését tanítani kellene - videó

m1
Vágólapra másolva!
Lassítás nélkül rohant az álló kocsisorba egy autós az M1-esen, egy Audi vezetője azonban el tudta kerülni a balesetet.
Vágólapra másolva!

Az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A Magyar Közút videóján látható, hogy a közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított, és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.

A belső sávban feltűnt egy fehér terepjáró, amelynek sofőrje szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte érkező román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve, a tükröt is figyelve az audis még el tudott menekülni a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott.

Szavazzon!

Ön szokta figyelni a visszapillantó tükröt, amikor megtorpan a sor?

Összesen három autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte a felismerhetetlenségig összetört, és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítaniuk.