Nagy változás a piacon, ezeket a gumikat veszik már az autósok

autógumi, autószerelő, gumiabroncs, gumicsere
Pécs, 2016. november 11. Új téli gumik egy pécsi autószervizben 2016. november 11-én. Egyre jobban terjed Magyarországon a téli gumik használata, ám még mindig sokan hagyják az utolsó pillanatra a cserét. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Miközben a személyautó- és a tehergépkocsi-gumiabroncsok piaca stagnált a harmadik negyedévben, töretlen a vásárlói kedv a személyautókra gyártott négy évszakos abroncsok iránt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye szerint a négy évszakos abroncsoknál 20 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben. De a dinamikus növekedés ellenére a négy évszakos abroncsok relatív népszerűsége még nem forgatta fel a piacot: az összvolumen 7-8 százalék teszik ki jelenleg a személyautókra gyártott abroncsok piacán belül.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az európai gumigyártók arra számítanak, hogy a 2020-as évhez hasonlóan 2021-ben is a négy évszakos abroncsok forgalmának erős növekedése marad a fő húzóerő, a piac általános visszaesése mellett.

Az adatok azt is mutatják, hogy a kezdődő általános gazdasági fellendülés még nem hozta meg a gyümölcsét az ágazat számára.