Megijedt a szövetségi vizsgálattól a Tesla, egy funkciót megszüntet az autóiban

Tesla yoke
Vágólapra másolva!
A döntéssel csak az unatkozó utasok járnak rosszul, a többi közlekedő nyer vele.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tesla

Mostantól a Tesla nem engedi meg, hogy menet közben játsszanak az autóik infotainment képernyőjén. A kaliforniai gyártó a közelmúltban mutatta be a Passenger Play funkciót, amely a központi infotainment kijelzőt osztott képernyővé alakítja, hogy az utasok játszhassanak az autó mozgása közben is.

Hamar vitákat váltott ki az új funkció, mivel a vezetők is könnyen használhatták, ha utasnak állították be magukat a betöltés előtti kérdésre adott válaszban.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hivatala (NHTSA) nemrég vizsgálatot indított a rendszerrel kapcsolatban, aminek hatására a Tesla most beleegyezett a funkció módosításába.

„A Tesla Passenger Play előzetes vizsgálatának megkezdését követően a Tesla arról tájékoztatta az ügynökséget, hogy megváltoztatja ennek a funkciónak a működését" – erősítette meg az NHTSA a The New York Timesnak adott nyilatkozatában. „Az új szoftverfrissítésben a Passenger Play zárolva lesz, amikor a jármű mozgásban van."

Korábban a Tesla Passenger Play rendszeréhez csak azután lehetett hozzáférni, miután valaki elolvasta a biztonsági figyelmeztetést, és megerősítette, hogy ő egy utas, nem pedig a sofőr. A rendszer azonban nem tudta eldönteni, hogy a játékos igazat állít-e, ezért a visszaélések bele voltak kódolva a használatába.

A Tesla Passenger Play-ről szóló hírek először a hónap elején láttak napvilágot, amikor egy Tesla Model 3 tulajdonosa, Vince Patton panaszt nyújtott be az NHTSA-hoz a funkcióval kapcsolatban. Különféle játékok voltak elérhetők, köztük a Solitaire és a Sky Force Reloaded.

„A Járműbiztonsági Törvény megtiltja a gyártóknak, hogy olyan járműveket adjanak el, amelyek ésszerűtlenül nagy kockázatot jelentenek a biztonságra, beleértve azokat a technológiákat is, amelyek elvonják a járművezetők figyelmét a biztonságos vezetésről" – közölte az NHTSA.