A nem éppen veszélytelen próbára a német autópálya sebességkorlátozás-mentes szakaszán került sor.

Bugatti ChironForrás: Bugatti

2021 novemberében Radim Passer, egy Bugatti Chiron tulajdonosa kipróbálta, hogy mekkora sebességet tud elérni a hipersportautójával a német autópályán. Nem ez az első eset, hogy kíváncsi volt egy 16 hengeres Bugatti végsebességére, hat évvel ezelőtt ugyanis akkori autójával, egy Veyronnal 402 km/h-s sebességet ért el ugyanazon a 10 km hosszú egyenes szakaszon, ahol most is próbálkozott.

Ezúttal is korán reggel ment fel a pályára a Chironnal, hogy a lehető legkisebb forgalom akadályozza, és a taktika bevált, ugyanis sikerült túlszárnyalnia korábbi sebességrekordját: 414 km/h-t ért el, ami csak 6 km/h-val marad el az 1500 lóerős autó hivatalosan megadott végsebességétől. Hozzá kell tenni, hogy nem GPS-szel, hanem az autó sebességmérőjével mérte a tempót, így az nem tekinthető teljesen pontosnak.

Bár bátor tettével nem szegte meg a törvényt, így is kijelenthető, hogy nagy balesetveszélyt jelentett a száguldása, mert ekkora sebességről még egy Bugatti sem tud időben lelassítani, ha átsorol a sávjába egy 100-130 km/h sebességgel haladó másik autó.