Kötelező lett villanyautó-töltőt telepíteni, vagy a későbbi töltőtelepítést előkészíteni minden új építésű (vagy felújított) épületben.

A 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet (az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról) 2022. január 1-től hatályos módosításának 8. melléklete előírja a meglévő, illetve az új építésű vagy jelentős (az épület elektromos infrastruktúrájára is kiterjedő) felújítás alá vont épületekhez tartozó parkolóhelyek elektromosautó-töltővel felszerelésének,  vagy a töltő későbbi kiépítését lehetővé tevő elektromos csatlakozást biztosító létesítmény (az elektromos kábelek továbbvezetésére szolgáló szerkezet) kiépítésének kötelezettségét - írta a Villanyautosok.hu.

A rendelet melléklete pontosan meghatározza, hogy mely épületek esetén kell töltőpontot kiépíteni, illetve hány parkoló esetén kell előkészíteni a töltőpont későbbi kiépítését.

Fontos, hogy a nem lakáscélú épület kategóriába nemcsak az áruházak, bevásárlóközpontok tartoznak, hanem a hivatali- vagy irodaépületek, a fizetős parkolóházak,  kereskedelmi épületek (a fedett piacot kivéve), az önálló üzletek, lakossági fogyasztásicikk-javító helyek, szervizállomások, a szálláshely-szolgáltatók és vendéglátó épületek (a tábort kivéve), az oktatási és egészségügyi ellátást szolgáló, valamint szórakoztatásra, sportra és közművelődésre használt épületek is.