Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon

autókereskedések
autókereskedés, Budapest, 2016.
Vágólapra másolva!
Számos prémium- és luxusautó-márka megdöntötte saját értékesítési rekordját, miközben az újautó-piac egésze tavaly 4,77 százalékkal zsugorodott Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A legtöbb prémium-, és luxusmárka rekordmennyiségű személyautót értékesített Magyarországon 2021-ben, ráadásul többen közülük így sem tudtak annyi járművet leszállítani, mint amennyi szerződésük volt a vevőikkel tavalyra - írta a Vezess.hu.

A piacvezető Mercedes egymaga annyi személyautót állított forgalomba (5680 darab, +19,65%), mint a nagy német trió másik két szereplője, a BMW (4063, +15,56%) és az Audi (2107, +9,97%) együttvéve. Nálunk ráadásul nem is ez a három márka áll a dobogón, hiszen a Volvo (2536, +14,8%) két éve tartja magát a harmadik helyen.

A magasabb árkategóriájú személyautókat kínáló márkák szalonjaiban jellemzően

növekedett a magánszemélyként vásárlók száma is, de a piac egészét nézve a céges flottabeszerzések ugrottak meg jelentősen.

A járvány első évében a kiadásaikat visszavágó vállalatok látványos lendülettel tértek vissza a piacra, közülük egyre többen vesznek az alkalmazottjaik – és nemcsak a felsővezetők – számára prémiumkategóriás járműveket.

A kisebb prémiummárkák és a luxuskategóriás személyautók forgalomba helyezése is látványosan emelkedett tavaly. A Lexus 11 százalékkal tudta növelni számait, a Mini 25-tel, a Land Rover 57 százalékkal.

Teslából 184 darab fogyott tavaly Magyarországon, ez 155,56 százalékos növekedést jelent.