Rövid idő alatt öt kihágást követett el egy somogyszentpáli sofőr.

Egy 33 éves férfi január 23-án délután Somogyszentpál belterületén közlekedett autójával. A volán mögött ülő sofőrt a településen járőröző körzeti megbízottak felismerték,  ugyanis az előző hónapban engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek vele szemben. A bíróság el is tiltotta a somogyszentpáli férfit az autóvezetéstől, ezért a rendőrök igazoltatni akarták.

Forrás: Police.hu

Az autó vezetője a jelzésre megállt, de amint a járőrautó ajtaja kinyílt, nagy gázzal elindult, behajtott egy zsákutcába, ahol – vélhetően a tükörsimára kopott gumiabroncsai miatt –  elveszítette uralmát az autó felett, és nekiütközött egy árupakolás közben várakozó másik járműnek.

Forrás: Police.hu

A balesetben az álló járműben várakozó egyik utas könnyebben megsérült, valamint mindkét kocsiban anyagi kár keletkezett. A sofőrt elfogták, és előállították a marcali rendőrkapitányságra, ahol az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt kihallgatták.

Emellett közigazgatási eljárást indítottak a nem megfelelő műszaki állapot és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, valamint szabálysértési eljárást kezdeményeztek a kötelező felelősségbiztosítás hiánya és a forgalomból kivont jármű használata miatt is.