Autót találtak egy dunabogdányi árokban, 11 éves gyerek vezette

árok
Vágólapra másolva!
A szentendrei rendőrök befejezték egy tavalyi közlekedési baleset nyomozását. A gyanúsított egy 11 éves fiút alkalmazott sofőrként.
Vágólapra másolva!

A visegrádi körzeti megbízottnak jelezte egy dunabogdányi anyuka 2021. július 17-én éjszaka, hogy kislánya egy 11 éves barátja által vezetett kocsiban ült, amely balesetet szenvedett. Nem sokkal később egy másik anyuka hívta fel a rendőrt, hogy egy férfi átadta fiának egy jármű slusszkulcsát, balesetet szenvedtek, hazatérve gyermeke mindent elmesélt. A rendőrök a dunabogdányi Patak utcában megtalálták az út menti mederben rekedt autót - üresen. A baleset bekövetkezésekor benne tartózkodó két felnőtt férfi is elhagyta a helyszínt.

Rövid idő alatt a rendőrök minden érintettet azonosítottak és megtaláltak. Az adatgyűjtés szélesítése után kristályosodott ki a történet, bár a gyanúsítottként kihallgatott 39 éves helyi férfi nem sokra emlékezett az aznap este elfogyasztott ital mennyisége miatt. Ahogy fogalmazott:

Forrás: Police.hu

A férfi ismerősével gyalogolt a településen késő este, amikor megszólított egy büfé teraszán beszélgető, gyerekekből álló társaságot. Éhségét akarta volna csillapítani, ehhez kért útbaigazítást, de a srácok felvilágosították, hogy olyankor már csak az éjjel-nappaliban kapható ennivaló. Addig ösztökélte egyiküket járműve vezetésére, míg a 11 éves fiú elvette a slusszkulcsot, és mindnyájan beültek a kocsiba.

A kaland azonban néhány méter megtétele után csúnya véget ért: a jármű az út menti patak medrében kötött ki. A gyerekek hazaszaladtak, a felnőttek is elhagyták a helyszínt. A baleset következtében az anyósülésen utazó, a vezetést a gyereknek átengedő férfi kezét üvegszilánkok vágták meg, könnyű sérülést szenvedett.

Attól függetlenül, hogy a 39 éves férfi az előzményekből és a történtekből nem sokra emlékezett, másnap felkereste a gyerekeket. Arról próbálta őket meggyőzni, hogy őt ne keverjék bele az ügybe. A gyerekek egyöntetűen közölték, hogy nem fognak hazudni – nem is tették. A 39 éves férfi ellen folytatott nyomozás lezárult, az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.