111 év után lecserélte híres emblémáját egy mindenki által ismert luxusautó-márka

Rolls-Royce embléma
Vágólapra másolva!
A méregdrága brit luxusautók orrán ezentúl kisebb és áramvonalasabb lesz a női alakot mintázó szobor.
Vágólapra másolva!
A szobor automaikusan besüllyed, ha valaki le akarja törni Forrás: Rolls-Royce

A Rolls-Royce bemutatta a

Spirit of Ecstasy

nevű jelvényének új változatát, amely először a márka első elektromos autóján, a Spectre-n jelenik majd meg 2023-ban, és utána már minden Rollson ott lesz. A jelenlegi, benzinmotoros modellek, a Phantom, a Ghost, a Wraith, a Dawn és a Cullinan továbbra is a régi emblémával gördülnek ki a goodwoodi gyárból.

A jövőre érkező Spectre nevű villanykupé lesz minden idők legáramvonalasabb Rolls-Royce modellje. Az alaktényezője legalább 0,26, amit csak úgy tudtak elérni, hogy az Emily nevű kis szobrot is átrajzolták az orrán Forrás: Rolls-Royce

Nem csak kisebb és áramvonalasabb lett a híres orrdísz, hanem jobban is hasonlít azokra az első tervekre, amelyeket a tervező, Charles Sykes vetett papírra több mint egy évszázaddal ezelőtt. Az új Emily 17 mm-rel alacsonyabb a réginél, a magassága 82,7 mm. A rendszeresen angyalszárnynak nézett, valójában szélfútta palástot mintázó részt is áramvonalasabbra és valósághűbbre szabták rajta a brit tervezők.

Széllel szemben. Nem szárny, hanem lepel van a karjain Forrás: Rolls-Royce

Nemcsak a mérete és a palástja, hanem a tartása is megváltozott az istennő-szobornak, hogy még jobban tükrözze a sebesség élményét. Szinte rátámaszkodik a szélre, egyik lába kicsit előrébb van, mint a másik, a szeme előre fókuszál.